Välkommen till Taubesällskapet i Dalarna

Evert TaubeSällskapet har till syfte att vidmakthålla intresset och utvidga kunskapen och förståelsen av Evert Taube och hans verk, att genom sällskaplig samvaro i olika former vårda det litterära, musikaliska och konstnärliga arvet efter honom. Sällskapet skall även i andra former värna om den svenska visskatten.

Kom med i vår gemenskap! Medlemsavgiften är 100:- för enskild medlem och 150:- för par. För ytterligare medlemmar i samma familj är avgiften 75:- per person.

Betala till bankgiro 877-5546, uppge namn, adress och gärna e-postadress.

Välkommen!

 

Taubesällskapet i Dalarnas stipendium

Sällskapet delar varje år ut ett stipendium på Taubeaftonen i juli till ungdomar som är vissångare och bär den traditionen vidare. Stipendiet är f.n. 5000:- och innebär också att stipendiaten får framföra några visor tillsammans med vår Taubeorkester! Stipendiat 2017 blev Karin Buren från Falun.

Vill Du också bli stipendiat så skriv några rader om Dig själv samt bifoga en cd eller usbminne med några låtar Du sjunger.

Detta skickar du till Gunnar Turesson, Skovägen 3, 79021 Bjursås. Du kan också maila dina uppgifter till gunnar.turesson@telia.com

Aktuella händelser

Hemsidan förändras

Hemsidan omarbetas just nu och förändringar genomförs utan förvarning.

En viktig förändring är att den anpassas att fungera även för surfplattor och för smartphones.

Den här kolumnen som tidigare visade löpande aktiviteter har flyttats till "Historik". 

En viktig del av hemsidan är vår blogg som vi döpt till Nyhetsflöde och som även huserar gamla "Månadens Taube". Månadens Taube har i bloggen fått den egna kategorin "Månadens Taube".

Årsmöte 2018

14 April kl 18:00 Dössbergets Värdshus.

Förutsatt att du betalat in medlemsavgiften före 1:a april medför detta deltagande i utlottning av en inramad litografi av Astri Bergman Taube.

Du anmäler dig till Rolf Granlund eller Veronika Viklund genom att klicka på någon av namnen!

Besökare idag: 4
Denna månad: 211
Totalt: 11268